Treceți la conținutul principal

Apusul Doamnei De Fier!


Cum se poate ca cineva pe care nu l-ai intalnit nici o data sa iti marcheze viata?
Cineva cu care nu ai vorbit in viata ta, a carui personalitate o stii doar dupa cum a fost definite si dezvoltata in media, care nici macar nu are aceeasi cetatenie ca si tine?
Cineva care a polarizat si divizat opinia publica in admiratori ferventi si detractori totali?
Se poate.
Fara sa imi dau seama, de fapt, am fost influentat de acea persoana. Si de altele asemenea ei.

Un om se naste cu instinct, acel simtamant primar care ii permite sa supravietuiasca, iar restul deprinderilor, atitudinilor si caracterul sau (sau lipsa lui) sunt rezultatul muncii de sculptor pe care familia, prietenii si societatea o intreprind asupra acelei persoane.
De regula!
Insa exista si exceptii, si oameni care isi depasesc conditia si destinul.
Sa te nasti in familia unui proprietar de aprozar, in Anglia antebelica nu era o mare bucurie si garantia unei vietii memorabile.
Sa mergi la un liceu de fete de profil uman, in perioada celui de-al doilea razboi mondial era banal, ceva ce milioane de persoane au facut.
Sa stiudiezi chimia si apoi sa te faci avocat e un lucru apreciabil, dar in nici un caz remarcabil.
Sa te casatoresti si sa ai doi copii, gemeni, e o realizare personala, o implinire familiala dar neremarcata de nici un manual de istorie.
Ceea ce te transporta insa din banalul cotidian al nasterii si iti poarta pasii ultimului drum pe treptele catedralei St Paul’s din Londra este un intangibil si deopotriva extrordinar element, atat de rar gasit in natura umana: caracterul.
Astazi, un mare character, un om de extreme si maxime principii a parasit aceasta lume a mediocritatii pe care insa a influentat-o definitiv si irevocabil.
Apusul Doamnei De Fier!
Intr-o epoca in care tratam politicienii cu indiferenta si dispret, e usor sa uitam ca, la un moment dat, Marea Britanie a fost condusa de o femeie care a inspirat o lume.
Prin atitudine, curaj, daruire si, in principal, printr-o obsesiva si nezdruncinata respectare a propriilor principii.
A impartit opinia publica din Marea Britanie in doua, insa, niciodata, nici unul dintre detractorii ei nu vor putea spune ca a abatut de la principiile sale.
In 1976, lider al partidului Conservator fiind a transmis un mesaj URSS-ului, mesaj care ii va aduce din partea oficiosului moscovit Steaua Rosie apelativul de “Iron Lady” Doamna de Fier, titlu pe care cu mandrie l-a purtat toata viata. Acest mesaj, primul dintr-o serie ce va mina finalmente, in 1989, Cortina de fier, suna astfe:
“The Russians are bent on world dominance, and they are rapidly acquiring the means to become the most powerful imperial nation the world has seen. The men in the SovietPolitburo do not have to worry about the ebb and flow of public opinion. They put guns before butter, while we put just about everything before guns
Intr-o societate a claselor si in care femeia a fost mereu considerate inferioara barbatului, Margaret Thatcher a demonstrate ca “In politics, If you want anything said, ask a man. If you want anything done, ask a woman.” (citatul ii apartine).
Noi, romanii secolului XXI merita sa ne oprim o secunda si sa apreciem impactul pe care demersurile acestei doamne le-au avut asupra vietii noastre si asupra accelerarii sfarsitului comunismului.
Controverse se vor gasi! si se pot gasi! in viata acestei Doamne de Fier, dar cu siguranta ea este produsul unic al unui caracter puternic care a reusit sa nu fie definit de familie, prieteni, societate, ci doar de gandurile si principiile ei!

“Watch your thoughts for they become words.
Watch your words for they become actions.
Watch your actions for they become habits.
Watch your habits for they become your character.
And watch your character for it becomes your destiny.
What we think, we become.
My father always said that... and I think I am fine.” 
Margaret Thatcher 1925-2013

PS Pentru cine vrea sa citeasca mai multe, le recomand:

Si niste citate celebre:



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Iordache si USRul. Vino sa vezi pisicutele care s-au saturat de principii

Da, nu e vorba despre: Acelea ar fi dragute si v-ar fi facut sa dati click imediat si share si like si cate si mai cate. Este insa vorba despre niste pisoiasi fricosi, care tremura la gandul si sunetul "catuselor". Sunt niste 'telectuali de CAP care au ajuns la butoane si acum isi acopera performantele penale cu legislatie iute albitoare. Daca infractorii obisnuiti pot numai spera sa isi "albeasca banii", ai nostrii doi crai din imagine, modele de top, full option, ce sunt ei, inegalabili mondiali, isi "albesc viata", stergand cu buretele infractiuni, proceduri si concepte din dreptul penal. Dar sa incercam sa analizam organizat si sistematic ineptia juridica. Daca se poate. Sa incepem cu vesinca replica a domnului Iordache in special si a PSD-ului in general: ,,Cei ce protesteaza  NU au citit modificarile"           - unde sa le citim? E greu, aproape imposibil pentru un cetatean sa gaseasca undeva modificarile codului penal, sau, sa

jurnalul XI - who did it?

Intrebari existentiale de pe net: 1. Cine a facut Covidu? - Chineji , ruling conspiracy theory; Americanii - second popular; Natura - ba ej nebun'? (In tot acest timp Balenele si Ursii polari rad din laboratorul secret) 2. Cine a furat drojdia? - e o conspiratie a drojdierilor 3. Cine a facut spitale? - ala io, ala io, ala io...nemtii, coreenii, taiwanezii, japonezii.  4. Cine a facut gratare in izolare pe balcon? - ups 😜 Teoria conspiratiei cu Covidu, tradusa de Ghita Drojdieru': Bre, io stau acasa, ca mi-e frica de amenzi dar stiu io ca virusu asta-i facut de chinezi. link Ca e clar ca nu era dom'le nimic daca Trump nu le punea taxe, asa ca acum se razbuna. Bine, nici virusu' stii ca nu exista. Ca chiar zicea unu milionar ca nu se poate dovedi dom'le ca exista virusi. De aceea si acum nu ne arata virusul, sa-l vedem si noi. E clar facatura, sa ii omoare pe batrani ca a si spus Delgarde aia de la Fond ca suntem multi. Industria asta medicala vrea sa i

TRABANT DESCHIDE FABRICA IN ROMANIA!

Graba strica treaba. Vorba lunga saracia omului. Daca taceai filosof ramaneai. Vorba-i de argint dar tacerea e de aur. Mai stiti si voi asemenea proverbe? Eu i-as trimite domnului Ponta o carte cu proverbe si maxime si i-as recomanda un training in meditatie si self control, poate data viitoare nu mai arunca vorbe-n vant, precum faimoasa declaratie triumfala la revenirea din Germania, conform careia un MARE producator auto va deschide o uzina in Romania. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14489154-victor-ponta-posibila-mare-investitie-germana-romania-greenfield-ocupa-dan-sova.htm Dar stai asa! Daca el se referea la Trabant? Premierul a declarat, pentru exactitate, asta: "Una dintre marile companii germane din industria auto va deschide o fabrica in Romania, board-ul companiei urmand sa adopte o decizie finala in acest sens, potrivit premierului Victor Ponta. "Zilele trecute, in sedinta de guvern, pe lista confidentiala pentru ca asa a fost intelegerea, am aprobat un